Uddannelse

Borgere som ønsker at søge uddannelse i Grønland skal aflevere deres uddannelsesansøgning i Majoriaq. Som vejleder har du en vigtig rolle i, at yde den korrekte vejledning, således at folks drømmeuddannelse bliver til noget.

Du kan sikre drømmen! Hvis en borger har kvalifikationerne til at blive optaget på en uddannelse, har du som vejleder en vigtig rolle i at hjælpe vedkommende med at udfylde og fremsende uddannelsesansøgningen på en korrekt måde.

Du skal kende procedurerne!

Det vil være ærgerligt hvis en borger ikke bliver optaget på en uddannelse pga. fejl i ansøgningsskemaet eller andre mangler. Det er derfor vigtigt at du kender til procedurerne for ansøgning på de forskellige uddannelser. Se procedurerne på Sunngu. Her kan du også finde de forskellige ansøgningsskemaer.

Piareersarfik fremsender uddannelsesansøgningerne til uddannelsesstederne

Piareersarfik skal også tage imod ansøgningerne og fremsende dem til uddannelsesstederne i Grønland. Det er vigtigt at du som vejleder sikrer dig at alle relevante papirer, eksamenspapirer, bopælsattest etc, er vedlagt ansøgningsskemaet før du sender det til uddannelsesstedet. Send ansøgningen afsted i god tid!

Uddannelse i Danmark og øvrige udland

Hvis en borger ønsker at søge uddannelse i Danmark skal ansøgningen fremsendes til De Grønlandske Huse i Danmark. Hvis en borger ønsker at søge uddannelse i det øvrige udland skal ansøgningen fremsendes til Det Grønlandske Hus i København til prh@sumut.dk Se Suungu for fremgangsmåde.

Nogen har brug for opkvalificering

Ikke alle har kompetencerne til at kunne søge optagelse på en uddannelse. Det betyder at de skal opkvalificeres enten bogligt eller ikke-bogligt før de kan komme igang. Sørg for at få sendt folk i den rigtige retning fra starten af.For en komplet oversigt over procedurer for en uddannelsesvejleder, se Uddannelsesstøtteforvaltningens proceduremappe. På siden kan du også finde en oversigt over blanketter til download, bl.a. til børnetillæg, stutusændring, studieskift, godstransport m.m.